Изложба на изкуство от ледената епоха в Британския музей

Британският музей в Лондон, основан през 1753г. Снимка: Ham

Британският музей в Лондон, основан през 1753г. Снимка: Ham

Британският музей ще зарадва лондончаните и гостите на британската столица с изключителна изложба – „Изкуството на ледената епоха“, предаде Асошиейтед прес.

На сайта на Британския музей се съобщава, че експозицията ще бъде открита на 7 февруари и ще може да се види до 26 май. В нея са включени най-древните представители на фигуративното изкуство в света, а за това свидетелства факта, че много от експонатите са издялани от бивните на вълнист мамут.

Произведенията са на възраст 40 000 – 10 000 години. Праисторическите творци от ледената епоха са изобразили хора или пък различни животни като бизони и лъвове, използвайки за материал кости, бивни и еленови рога.

Изложбата е с под-заглавие „възникването на съвременното съзнание“ и си поставя за цел да изследва момента, в който човешкия мозък е бил отключен за въображението, символизма и абстракцията.

Кураторът на изложбата Джил Кук заяви, че праисторическите творци „са напълно съвременни хора … надарени с въображение и креативност“. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: