Галерия: Невероятно 3D пътешествие из космоса и мъглявините

„Аз съм финландски фотограф и се радвам, че мога да разкрия част от скритата красота на нашата Вселена“. Това пише скромничко в сайта си AstroAnarchy астро-фотографът Джей Пи Метсавайнио.

А всичко останало в сайта е удивително красивият резултат от огромната посветеност на автора, който използва комбинация от научна информация и изкуство, за да създаде анимирани GIF-файлове и филмчета, в които зрителят пътешества из мъглявини в космоса и то в три измерения (галерията тук е разбита на повече страници, защото файловете на снимките са големи и забавят зареждането).

Мъглявината Лагуна. Изображение: J-P Metsavainio

Мъглявината Лагуна. Изображение: J-P Metsavainio

За точната  3D структура на мъглявините човечеството все още няма пълна информация, но Метсавайнио използва колкото се може повече данни и научни сведения, за да постигне образ, приближаващ се максимално до реалността.

Мъглявините Северна Америка и Пеликан. Изображение: J-P Metsavainio

Мъглявините Северна Америка и Пеликан. Изображение: J-P Metsavainio

„Анимациите ми са направени въз основа на мои астрономически снимки“, обясни в имейл интервю за Nauteka Метсавайнио, който фотографира далечните космически обекти от обсерватория в град Оулу, Финландия. Технологията, по която създава красивите изображения е уникална.

„Поради голямата дистанция, не е възможно да се заснеме реалния паралакс при повечето от астрономическите обекти. Разработих експериментална техника за да преобразувам снимките в изкуствени обемни модели. Моите 3D експерименти са смесица между наука и изкуство. Преди трансформирането на образа от 2D в 3D събирам информация за дистанция и други данни“, казва фотографът. (Продължава с още снимки на следващата страница.)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Страници: 1 2 3 4 5 6

Тагове: