Световноизвестна изложба за човешкото тяло в България от 25 април

Изложбата „Bodies Revealed” е видяна от повече от 30 милиона души в цял свят. Източник: bodies.bg

Изложбата „Bodies Revealed” е видяна от повече от 30 милиона души в цял свят. Източник: bodies.bg

От 25 април в България ще гостува световно-известната изложба „Bodies Revealed” или „Човешкото тяло – разкрито и реално”, видяна от повече от 30 милиона души в цял свят.

На принципа „Да видиш значи да научиш” тя представя на широката публика поглед върху човешката анатомия, който обикновено е познат само на лекарите.

Зрителите ще могат да разгледат в подробности различните системи на човешкото тяло, съхранени със специална технология. Експонатите са реални тела, както и части от тях и показват без никаква визуална намеса истинската същност на тялото.

Защо истински тела? Според д-р Рой Глоувър, главен медицински директор на изложбата „тялото не лъже”. Целта на изложбата не е да представи идеализиран модел на тялото, какъвто се получава при използването на модели. По-скоро желанието на екипа на Bodies Revealed е да се покажат разликите в структурата, както и някои патологични изменения.

„Независимо дали си възрастен или дете, живееш в тяло. Получаваш само едно, за което трябва да се грижиш. Най-добрият начин да научиш за [него] е да видиш истинско тяло”, обяснява д-р Глоувър в интервю, представящо изложбата. Тя ще продължи няколко месеца на третия етаж на ЦУМ в София.

Повече информация за събитието, работното време и билетите на сайта на Bodies Revealed за България.

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!