Астронавт участва в дует от борда на космическата станция (ВИДЕО)

Астронавтът Крис Хадфийлд (без китара). Той планира да запише цял албум от космоса. Снимка: НАСА

Астронавтът Крис Хадфийлд (без китара). Той планира да запише цял албум от космоса. Снимка: НАСА

Канадският астронавт Крис Хадфийлд записа дует с певеца Ед Робъртсън от борда на международната космическа станция, 400 километра над земната повърхност, съобщи в. „Дейли мейл“.

Песента се казва „I.S.S (Is Somebody Singing)“ – в превод „Пее ли някои?“ Това обаче е и съкращението на Международната космическа станция на английски език. Хадфийлд и Робъртсън написали песента предварително, а изпълнението беше предадено със спътник и миксирано в студио в Торонто. 

Канадският космонавт изсвири своята част на китара, докато космическата станция се носеше в космоса със скорост 28 000 км/ч. От своя страна Робъртсън и хора от Уексфордското училище по изкуства се включиха с вокали от студио на Земята. Ето резултата:

Участниците в дуета са приятели отдавна и космическият запис им се сторил като забавна идея. Робъртсън мислел, че ще трябва да напише сам текста на песента, но се оказало че Хадфийлд е и талантлив текстописец. Помолен от Робъртсън да даде технически жаргон за втория куплет на песента, Хадфийлд скоро след това се отзовал с готов „поетичен и хубав“ пасаж.

„Казах си:  Човече, ти функционираш на високи обороти. В Русия си за да се учиш как да управляваш Международната Космическа Станция, а в свободното си време успя да напишеш втория куплет на песента“, разказва за случката Робъртсън.

Командир Хадфийлд планира да запише цял албум от космоса. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: ,