Британските власти разсекретиха последните документи за НЛО

Възможно НЛО в небето над Ню Джърси. Снимката е направена на 31 юли, 1952 г.

Възможно НЛО в небето над Ню Джърси. Снимката е направена на 31 юли, 1952 г.

Разсекретени документи на британското Министерство на отбраната показват, че отделът за неиндентифицирани летящи обекти е бил закрит преди три години, защото въпреки увеличения брой съобщения за тях, от скъпоструващата операция не е имало полза за отбраната.

Националният архив предоставя достъп към разсекретени досиета за неидентифицирани летящи обекти от пет години насам. Последната партида покрива работата на специализирания отдел от края на 2007 г. до ноември 2009 г., когато е закрит.

Досиетата са за отвличания от извънземни, сведения на очевидци на НЛО и дори предложения за разработване на оръжия срещу неидентифицираните обекти.

Меморандум от ноември 2009 г. до тогавашния министър на отбраната Боб Ейнзуърт изтъква, че операция НЛО разчита на „все повече ресурси, но няма ценни за отбраната резултати“. В документа се посочва още, че за повече от 50 години нито един доклад за видяно НЛО „не е разкрил каквото и да било, което да подсказва за присъствието на извънземни или военна заплаха за Великобритания“.

През 2009 г. има 600 съобщения за видени НЛО, три пъти повече от предишната година. Някои от досиетата обясняват увеличението с голямата популярност на китайските фенери и използването им при сватби.

Сред съобщенията на очевидци са такива за НЛО увиснало във въздуха срещу парламента, както и в близост до Стоунжендж. Регистрирани са и редица обаждания на горещия телефон на бюрото. Така например един мъж твърдял, че „живее с извънземно от известно време“. В друго обаждане човекът установил контакт споделил, че НЛО е откраднало кучето, колата и палатката му, докато лагерувал през 2007г. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: