Графичните изображения върху цигарите имат ефект

Графично изображение поставяно върху цигарите в САЩ. Изображение: FDA

Графично изображение поставяно върху цигарите в САЩ. Изображение: FDA

Графичните изображения върху цигарените опаковки се оказват стимул за пушачите, желаещи да се откажат от вредния навик, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Проучването на специалисти от Харвардския университет е посветено на реакциите на предупрежденията върху цигарените опаковки.

В експеримента са участвали 3300 пушачи, които трябвало да споделят как реагират на опаковки с графични изображения или на такива само с писмени предупреждения.

Резултатите показват, че вероятността да откажат цигарите през следващия месец е с 30 процента по-голяма сред пушачите, наблюдавали графични изображения. Проучването е направено от харвардските специалисти съвместно с фондацията „Legacy“, чиято цел е да окуражава хората да прекратят вредната практика.

Тютюнопушенето е водещата причина за предотвратими смъртни случаи в САЩ. Цигарите причиняват един на всеки пет смъртни случая, според данни на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията. Около 21 процента от възрастните в САЩ са пушачи. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: