Момченце на 3 години стана член на Менса

Пример за задача от IQ тест. Средният коефициент на интелигентност на възрастен е 100. Тригодишният Шервин Шараби е с резултат 136. Изображение: Life of Riley

Пример за задача от IQ тест. Средният коефициент на интелигентност на възрастен е 100. Тригодишният Шервин Шараби е с резултат 136. Изображение: Life of Riley

Тригодишното британче Шервин Шараби от гр. Барнсли, графство Йоркшър, стана член на организацията Менса, в която членуват хора с изключително висок коефициент на интелигентност (IQ), предаде Прес асосиейшън.

Коефициентът, който момчето е показало при решаването на серия от тестове, е 136. В същото време средният показател за възрастен е 100, а при особено надарените е 130.

Шервин може да брои до 200. Знае имената на всички държави, може да ги покаже на картата и да разпознае флаговете им.

Майката на момчето Аманда Шараби казва, че детето е започнало да говори на 10 месеца, а на 20 вече е използвало сложни изречения.

„Нивото на общите му познания е удивително – твърди майката. – Знае по нещо за всичко. С него не се говори като с тригодишно. Не гледа детски предавания, а новините… Никога не съм го карала на сила да учи каквото и да било. Когато дойди и ми зададе въпрос на дадена тема, му отговарям в рамките на това, което знам.“

Експерти отбелязват, че подобен висок коефициент на интелигентност в такава ранна възраст се среща изключително рядко. Във Великобритания има около 22 000 членове на Менса и само сто от тях са под 10-годишни.

Най-много представители на организацията има в САЩ, където те са над 56 000, и във Великобритания. В нея влизат хора, които са показали по-високи резултати от останалите 98 на сто от хората на планетата, преминали стандартния тест за интелигентност. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!