„Умна“ градина отглежда билки без слънце и почва

"Умната" градина на Click & Grow. Снимка: Click & Grow

"Умната" градина на Click & Grow. Снимка: Click & Grow

Да се отгледа градина в затворено помещение досега бе на практика невъзможно, имайки предвид от какви количества светлина се нуждаят растенията всекидневно. Но ново изобретение, наречено Smart Herb Garden (Умна билкова градина), на фирмата Click & Grow, дава възможност на ентусиастите да притежават „умна“ градина, в която билките растат отлично без слънце и почва.

Според фирмата-производител всичко, което потребителят трябва да направи, е да си поръча специалната растителна касетка, да напълни водния резервоар и да остави изобретението да свърши всичко останало.

„Умната“ градина използва икономична светодиодна лампа, която стимулира растежа на растенията. Вместо почва в касетката е поставен нанотехнологичен материал, специално създаден, за да снабдява корените с необходимите количества кислород, вода и хранителни вещества.

В сайта Kickstarter градината на Click & Grow може да бъде намерена за 29 долара. Срещу 39 долара тя се предлага с три отделни касетки – с босилек, мащерка и маточина. Допълнително заплащане дава възможност за избор между различни цветове на мини-градината. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!