Забава и наука в едно – започва състезанието „Лаборатория за слава FameLab“

Изображение: FameLab / British Council

Изображение: FameLab / British Council

Започва състезанието „Лаборатория за слава FameLab – 2014″, в което млади учени ще се съревновават чрез забавни презентации на научна тема, но на разбираем за широката публика език.

Първият кастинг за FameLab ще се проведе на 1 март в Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ от 11 ч.

Кандидатите могат да бъдат от цялата страна и съвсем естествено трябва да обичат науката и да имат желание да споделят своя ентусиазъм с другите. Участниците могат да са учители, преподаватели във висши училища, учени, работещи в изследователски институти, или пък студенти с познания в съответната научна област.

Всеки кандидат трябва да подготви две различни по съдържание триминутни презентации на научна тема, които да са достоверни, да са атрактивни, и да са поднесени на разбираем за широката публика език. Явяването на конкурса ще е с изпълнение във формат по избор на кандидата. То може да включва песен, танц, рецитиране на поезия или да бъде представено по друг атрактивен начин, но без компютърни презентации.

Победителят в състезанието ще представи България през юни тази година на международния финал на FameLab в град Челтнъм, Великобритания. България участва в конкурса още от самото му създаване преди осем години чрез партньорство между Британския съвет и Министерството на образованието и науката.

Пълна информация за условията за участие, както и онлайн формуляр за регистрация, може да намерите на сайта на конкурса - famelab.bg. Вижте победителите от миналогодишното издание на състезанието тук. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: