Футуролог на Intel: Компютрите скоро ще виждат, чуват и разбират

Според Бръун промените, които ще претърпят компютрите през следващите 10 години, ще засенчат тези, които наблюдавахме през последното десетилетие

Според Бръун промените, които ще претърпят компютрите през следващите 10 години, ще засенчат тези, които наблюдавахме през последното десетилетие

Компютрите в скоро време ще се сдобият с очи и уши и ще разбират какво им казваме, смята футурологът на фирмата за процесори Intel Стив Браун. Той изнесе лекция за бъдещото развитие на технологиите на конференция в Монреал.

Според Браун промените, които ще претърпят компютрите през следващите 10 години, ще засенчат тези, които наблюдавахме през последното десетилетие.

Той даде пример с потенциалното приложение на „мислещо“ крило на самолет. То би могло да реагира на въздушните потоци, така че съпротивлението на въздуха да бъде сведено до минимум. По този начин разстоянието, изминавано от самолета, може да се увеличи значително поради икономията на гориво.

Стив Браун е считан за „технологичен гуру“ и визионерските му „проповеди“ се следят с голям интерес.

Според Браун от три до пет години ще бъдат напълно готови автономни автомобили, които няма да имат нужда от шофьор. Но тяхното излизане на пазара ще бъде забавено заради редица пречки, най-вече от правно естество.

В областта на медицината пациентите в скоро време ще могат да поемат хапчета с поместени в тях микрокомпютри, които ще преминават през целия им организъм за да изследват причините за заболяването. След това получените данни ще бъдат подробно анализирани.

„Светът със сигурност ще стане по-добър, ако го направим по-умен“, заяви Браун. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: