Изобретиха летящ електрически велосипед (ВИДЕО)

Три компании в Чехия се обединиха, за да направят прототип на летящ електрически велосипед. Вижте видео на колелото в полет:

Изобретението още е в етап на разработка и се контролира дистанционно, но създателите му се надяват с времето да се управлява от този, който го кара. За да стане велосипедът продаваем обаче е необходимо и батериите да бъдат усъвършенствани. Засега приспособлението може да лети само пет минути, след което има нужда от презареждане.

„Тъй като капацитетът на батериите се удвоява на около 10 години, можем да очакваме, че в бъдеще ще стане достатъчен, за да може велосипедът да се използва за спорт, туризъм и подобни дейности“, каза Милан Дучек, технически директор на компанията „Дуратек байсикълс“.

Рамката прилича на малък мотоциклет, като към нея са добавени шест перки – две отпред, две отзад и по една от всяка страна. Те се задвижват от шест двигателя, захранвани с електрически батерии.

„Пилотът“ Ян Спатни казва, че заради тежестта на апарата – 95 килограма – управлението е трудно. Масата на велосипеда от своя страна налага ограничения и за теглото на колоездача. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!