Кола, която се кара сама, и други чудеса на изложението CEATEC 2013

Колата, създадена от "Нисан", може да се кара сама. Снимка: Nissan

Колата, създадена от "Нисан", може да се кара сама. Снимка: Nissan

Автомобил без шофьор бе представен от компанията „Нисан“ в рамките на салона за технологии на бъдещето и електроника CEATEC в предградията на Токио.

Като във научно-фантастичен филм колата, създадена от „Нисан“, е командвана изцяло с помощта на електроника.

Пет камери и същият брой лазери й позволяват да следи външната среда и да се движи безпроблемно, да спира пред знаците „Стоп“ и да се съобразява с предимството на други участници в движението.

„Повечето инциденти по пътищата се дължат на човешки грешки“, припомниха от „Нисан“. „Отстранявайки изцяло или частично човешката намеса, премахваме риска от грешка.“

Компанията Kyocera пък представи свръхтънък високоговорител, който е създаден на базата на керамика и е способен да излъчва звук в диапазон от 180 градуса. Този тип високоговорител вече се използва в телевизори, но от Kyocera предвиждат с него да бъдат оборудвани също автомобили, таблети и смартфони.

„Шарп“ показа няколко нови модела телевизори формат 4К, както и телевизор, чийто екран се превръща в огледало, когато уредът е изключен. Форматът 4К осигурява по-добро изображение в сравнение с екраните с HD резолюция. Модели телевизори формат 4К представиха също „Сони“, „Панасоник“ и „Тошиба“. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: