Нова SimCity игра ще се използва за обучение

Построен от потребители град в SimCity, акцентиращ върху образованието (кликни за по-голяма версия). Изображение: EA/Maxis/SimCity

Построен от потребители град в SimCity, акцентиращ върху образованието (кликни за по-голяма версия). Изображение: EA/Maxis/SimCity

Разработчиците на игри Electronic Arts и организацията GlassLab обявиха предстоящия старт на нова онлайн образoвателна платформа, базирана на SimCity, наречена SimCityEDU.

Според информацията в прес-съобщение на сайта на SimCity, целта на продукта е да се използва дигиталната среда на играта, за да се насърчи критичното мислене по въпроси свързани с предизвикателствата пред съвременната градска среда.

От двете организации смятат, че в класната стая платформата ще бъде нещо повече от игра и ще позволи да се изследват проблеми, свързани с градското планиране, управлението на околната среда и социо-икономическото развитие.

„От десетилетия SimCity беше приветствана от образователната общност като увлекателна игра, която също така е и мощно средство за учене, развиващо способността за решаване на проблеми чрез въображаем градски геймплей“ казва Луси Бредшоу от Maxis, подразделение на Electronic Arts. „Искаме да качим летвата по отношение на образoвателния ефект от SimCity“, добавя тя. 

Очаква се платформата да бъде представена през март тази година.

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!