Очила позволяват да се вижда през кожата (ВИДЕО)

Медицинските сестри и лекарите в САЩ убождат пациентите си в търсене на вена около 1 милиард пъти годишно. Сега тази процедура разчита най-вече на умението на болничния персонал. Това е причината половината от децата и 40% от възрастните да трябва да бъдат боцкани повече от веднъж, докато се намери вена.

В опит да направят процедурата по-безболезнена и по-бърза специалисти от компанията „Evena Medical“ са разработили специални очила, които „виждат“ през кожата и разкриват кръвоносната система под нея в детайли. Вижте демонстрация в клипчето.

Очилата „Eyes-On“ използват спектрален метод – четири типа светлина се излъчва и след това се комбинира в едно-единствено сложно изображение, на което вените изпъкват на фона на останалата тъкан.

Изобретението работи безжично, а картината, която се наблюдава с него, може да се показва на таблет или на друго устройство. Освен това изображението се прожектира в зрителното поле на човека, насложено върху истинския образ, по подобие на Google Glass. 

Очаква се специалните очила да бъдат пуснати в масово производство през април. Ето и видео за продукта от производителя.

(Източник: Evena, The Verge, БТА) 

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!