Робот ходи на училище вместо дете болно от алергии

Роботът VGo. Изображение: VGo

Роботът VGo. Изображение: VGo

Робот ходи на училище вместо 7-годишно момче, страдащо от живото-застрашаващи алергии, които не му позволяват да го прави лично, съобщи Асошиейтед прес.

Роботът VGo с безжична видеосистема позволява на 7-годишния Девън Кароу да се чувства сякаш е в училището. Той не само може да участва в работата в клас, но и да се разхожда по коридорите, да е с децата през междучасията и даже да излезе на сцената в училищно представление.

Най-забележителното е, че съучениците на Девън, израснали с видео игри, аватари и играчки с дистанционно управление, не намират нищо странно във всичко това. Те не виждат робот, а Девън. 

„В класната стая отношението на децата е тип:  Девън, ела при нас, правим Легота. Покажи ни Легото си“, казва учителката Доун Воелкър.

Същото впечатление споделя и директорката Кетлиин Брахман. „Чудех се как малките деца ще се отнесат към това, смятайки, че ще бъдат удивени. Но децата сега са толкова наясно с технологиите, че го възприемат по-лесно от нас“, казва тя.

Девън също не разбира какво толкова странно има в робота. За него да го управлява и да разговаря с приятелите си, е като още едно предизвикателство с клавиатура и мишка. „Яко е, защото е като да играеш компютърна игра – казва момчето – Все едно целта ти е просто да оцелееш“.

 Вижте клипче презентиращо системата VGo:

Още няколко ученици в САЩ използват робота VGo. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: