Айнщайн извел най-известната формула в историята по погрешка

Айнщайн

Айнщайн

Нови разкрития на историци показват, че Алберт Айнщайн е извел известната си формула E=mc2 по погрешка. Новооткритите документи хвърлят светлина върху размислите и съмненията на един от най-големите гении в историята, чието световно признание според него самият е плод на чудовищно объркване.

В записките, открити в патентния офис на Алберт, физикът описва как е имал нещо съвсем различно предвид, драскайки си една мрачна утрин върху лист. Това, разлята чаша кафе и неумела намеса с коректор били в основата на известната формула.

Геният наследник на Нютон всъщност се опитвал да изведе зависимост свързана с кореноплодните растения, но в суматохата от разлятото кафе нещата съвсем се объркали.

След злощастният случай и последвалото му награждаване с Нобелова награда Айнщайн изглеждал видимо потиснат. Според спомените на роднини на колеги на известния физик, Алберт често се возел замислен нагоре-надолу в асансьора, твърдейки че измерва ускорението. Честичко държал в ръка часовника си и когато го питали дали чака с нетърпение да си тръгне от работа, той отвръщал, че мисли за забавянето на времето и смазващата гравитация. По всичко изглежда обаче мрачните размислите на Айнщайн били провокирани от тъмната тайна, която пазел в душата и сърцето си.

Явно въпросната грешка с формулата е и в основата и на известната Теория на относителността, с която Айнщайн учтиво се опитал да намекне на своите колеги-учени, че няма нищо абсолютно вярно и нещата много зависят от гледната точка. Геният всъщност искал да им покаже, че тяхното виждане за известната формула може би и по всяка вероятност е грешно, тъй като той имал нещо съвсем различно предвид… (Публикувано на 1 април 2015 г.)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!