Проучване в интернет за следи от пътуване във времето

Илюстрация: SARETTA1

Илюстрация: SARETTA1

Учени, които може би разполагат с малко повечко свободно време, проведоха задълбочено проучване в интернет и социалните мрежи за пътешественици, които са се върнали от бъдещето и са издали какво предстои на човечеството.

За съжаление търсенето не даде резултат – изследването не разкри съществуването на туитове от някой истински „Доктор Кой“.

По време на игра на покер астрофизикът  Робърт Немиров от Мичиганския технологичен университет в Хотън и неговите студенти решили да потърсят дали в интернет има съобщения за папа Франциск и кометата ISON още преди те да се превърнат в реалност.

Папа Франциск бе избран за поста миналия март, а ISON беше видяна за пръв път през септември 2012 г. Предположението на екипа било, че ако някой е споменал папа Франциск в социалните мрежи през 2011 г., то той вероятно е разполагал с информация от бъдещето. Оказало се обаче, че никой не е публикувал нещо толкова далновидно.

Във втори експеримент учените призовали хората да пуснат определено съобщение в Туитър („#Icanchangethepast2″ – на англ. „мога да променя миналото“), но да го направят повече от месец преди това. Никой обаче не откликнал на поканата.

Разочароващите резултати от изследването, които са отхвърлени от три специализирани научни списания по физика, ще бъдат представени на конференция на Американското астрономическо дружество във Вашингтон.

„Ако някой се върне в миналото и даде информация за бъдещето, това би потвърдило концепцията за пътуване във времето“, казва астрофизикът Робърт Немиров. За него изследването било просто летно развлечение, а за провеждането му не били заделени никакви средства.

Немиров казва още, че темата не е по неговата специалност и преди изследването не е вярвал в пътуването във времето, а сега – още по-малко. Други учени също не се отнесоха много сериозно към проучването. „Както знае всеки, използващ сайтове за запознанства, интернет е последното място, където може да откриеш истината за физичната реалност“, казва астрономът от Харвардския университет Ейви Лоб. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: