Как изглежда Интернет в 3D ?

Хостинг компанията PEER 1 Hosting разработи безплатна апликация наречена „Карта на Интернет“, която показва 3D визуалицазия на мрежите влизащи в състава на глобалния нет и начина, по който са свързани една с друга.

Програмата вдъхва живот на физическия гръбнак поддържащ глобалната мрежа, като използва електронните адреси на доставчиците на Интернет, точките на трафик обмен, както и на университетите и другите организации пренасочващи онлайн комуникацията. 

Скрийн на приложението на PEER 1 Hosting. Изображение: PEER 1 Hosting

Скрийн на приложението на PEER 1 Hosting. Изображение: PEER 1 Hosting

Потребителите могат да видят къде в Интернет са разположени компании като Google или Facebook, както и времето, по което са възникнали. Освен в историята на мрежата, приложението позволява да се надникне и в бъдещето й и възможната й еволюция до 2020г. 

„Хората са любопитни какво се случва ‘под капака’ на Интернет, а тази апликация позволява на потребителите лесно да видят и да разберат как функционира той“, казва Робърт Мигинс, вицепрезидент в отдела за бизнес разработки на PEER 1 Hosting.

Програмата на хостинг компанията може да проследи в реално време обмена на информация между устройството, на което е пусната и произволно избрана точка на виртуалната карта.  

От PEER 1 Hosting казват, че разработката цели да бъде образователно средство за учебните заведения, хостинг индустрията или всеки заинтересован от мрежите и физическата инфраструктура на Интернет.

Безплатната програмка може да се изтегли от Google Play или AppStore. (Източник, изображения: PEER 1 Hosting)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!