Безплатна изложба на минерали и скъпоценни камъни в музея „Земята и хората“

Музеят "Земята и хората" в София. Снимка: Plamen Agov/studiolemontree.com (CC BY-SA 3.0)

Музеят "Земята и хората" в София. Снимка: Plamen Agov/studiolemontree.com (CC BY-SA 3.0)

За двадесет и трета година ще се състои традиционната изложба на минерали и скъпоценни камъни в музея „Земята и хората“ от 11 до 13 октомври.

Участие са заявили над 50 изложителя, сред които фирми и колекционери на минерали и скъпоценни камъни. Ще бъдат представени разнообразни авторски изделия с минерали, бижута, природни картини, сувенири.

Посетителите ще могат да видят и да си купят обработени скъпоценни камъни – рубини, топази, изумруди, аквамарини, турмалини във всички разцветки, кехлибар и др., декоративни камъни и изделия от тях.

За колекционерите на минерали ще се предлагат разнообразни минерали от български находища, с които страната ни е известна. Ще могат да се видят редки и екзотични минерали, образци с изключителна класа от световно известни находища.

Със свои колекции, полезни за ученици и студенти, ще участват СУ „Св. Климент Охридски“, Минно-геоложкият университет и Нов български университет. Изложителите могат да участват в конкурси за най-добър минерален образец, най-добре фасетиран камък и най-добро художествено изделие от минерал.

В забавно-познавателния кът „Треска за злато“ ще се правят демонстрации на промиване на злато от речен пясък с участието на посетители. Ще се състои и конкурсът „Багри – дар от природата“ за най-добра детска рисунка с минерални пигменти.

Работното време е от 10.00 до 19.00 часа, входът за посетители е свободен. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: