Откриха останки от праисторически пингвин

Императорските пингвини са най-едрите представители на семейство пингвини днес. Снимка: Animal Portraits

Императорските пингвини са най-едрите представители на семейство пингвини днес. Снимка: Animal Portraits

Аржентински палеонтолози откриха фосили от гигантски пингвин на 34 милиона години в Анткарктида, предаде Франс прес. Животното е достигало височина 2 метра и е най-едрото от този вид, откривано някога, се в казва в информация на сайта на Природонаучния музей в Ла Плата.

От музея увериха, че находката ще позволи да се направят по-задълбочени изследвания върху прародителите на съвременните пингвини.

Става въпрос за най-едрия известен на учените пингвин, що се отнася до ръста му и телесното му тегло, заяви изследователката Каролина Акоста от музея.

Императорският пингвин – най-едрият представител от семейство пингвини, достига височина 1,20 метра. Експерти поясниха, че планират нова кампания в Антарктида следващата пролет, за да търсят фосили от тези изчезнали животни, като целта ще е да се изследват анатомията им и начинът ими на придвижване.

Открити по-рано фосили от пингвини на милиони години позволиха да се установи, че оперението им е било различно от това на съвременните пингвини – имали са кафяви, розови и сиви пера, за разлика от черно-бялото оперение на днешните си наследници. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!

Тагове: